Möjligheternas StrandMöjligheternas strand är två självorganiserade nakenbad skapade av konstnären Cristian Quinteros Soto i Svabensverk.


Inspirerad av temat "Imagine" vid Konst i Svaben vill jag reflektera över den poetiska och utopiska idén om att se människor umgås utan att värdera kön, ålder, kroppsstorlek, etnicitet, socioekonomisk bakgrund eller andra makthierarkier. Tänk om vi kunde se kollektiva nakenbad som en metod för att möjliggöra normaliseringen av icke-normativa kroppar i vårt samhälle?

Det första badet är beläget vid Konst i Svabens udde, och det andra ligger på gränsen mellan Dalarna och Gävleborgs län. Möjligheternas strand är en mötesplats mellan länen som kan vara början på ett nytt sätt att tänka kring hur vi möts och hur gränser kan begränsa oss när de egentligen inte behövs, vilket gör att vi missar värdefulla utbyten med varandra.


Jag föreställer mig en plats utan fördomar där kroppen får existera utan att dömas. På nakenbadet har jag kommit närmast denna utopi och därför vill jag dela den med dig.


Ta hand om platsen, dela den med dina nära och kära eller njut av en stund i vattnet på egen hand.


Svabensverk 2024